a
ecologist
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In consequat dignissim interdum, quis bibendum.
call us 1-677-124-44227
ecologist@mikado-themes.com
instagram
follow us
LOIiWA > Piwna Góra S.A.

Piwna Góra S.A.

ROK 2019

Opracowanie receptury oraz technologii wytwarzania bezalkoholowego napoju słodowego z dodatkiem propolisu – Piwna Góra S.A.

Opisywana innowacyjność produktowa (nowy produkt spożywczy) to napój bezalkoholowy na bazie słodów jęczmiennych z ewentualnym dodatkiem słodów żytnich lub pszenicznych, zawierający propolis który jest substancją 

o udokumentowanym działaniu prozdrowotnym 

i antybakteryjnym.

W projekcie realizowana będzie również innowacyjność procesowa (nowa technologia przetwarzania propolisu). Należy poddać propolis termicznej izomeryzacji celem zmiany jego struktury w taki sposób aby poszczególne frakcje tej substancji rozpuścić w roztworze polarnym. Technologia przetwarzania będzie stanowiła know-how firmy i jako taka wraz z recepturą będzie chroniona.

Zasięg opisywanych innowacyjności to kraj oraz Europa (regionalna, krajowa i międzynarodowa).